Játra pana Sládka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 ml vývar
1 ks cibule
100 g žampiony
500 g vepřová játra
100 g pór
podle potřeby
olej
mouka
podle chuti
sůl
pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme, očistíme od šlach a pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno, pór očistíme a také nasekáme na jemné kousky. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky.

  2. V pánvi na oleji zpěníme cibuli, na ní orestujeme játra a dusíme s částí vývaru doměkka. Když jsou játra měkká, přidáme pór, žampiony a ochutíme paprikou. Promícháme a provaříme. Játra pana Sládka dochutíme solí, pepřem a kečupem. Na konci můžeme játra zaprášit trochou mouky a ještě chvíli povařit.

  3. Játra pana Sládka podáváme většinou s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!