Játra pana Sládka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 ml vývar 1 ks cibule 100 g žampiony 500 g vepřová játra 100 g pór podle potřeby olej mouka podle chuti sůl pepř mletá sladká paprika
Postup Játra pana Sládka recept
Postup přípravy receptu
-
Játra omyjeme, očistíme od šlach a pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno, pór očistíme a také nasekáme na jemné kousky. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky.
V pánvi na oleji zpěníme cibuli, na ní orestujeme játra a dusíme s částí vývaru doměkka. Když jsou játra měkká, přidáme pór, žampiony a ochutíme paprikou. Promícháme a provaříme. Játra pana Sládka dochutíme solí, pepřem a kečupem. Na konci můžeme játra zaprášit trochou mouky a ještě chvíli povařit.
Játra pana Sládka podáváme většinou s rýží.