Játra na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
1 sklenka červené víno
2 lžíce olej na smažení
300 g telecí játra
mletý černý pepř
podle chuti
1 hrst pažitka
na obalení
1 lžíce polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Telecí nebo vepřová játra a cibuli nakrájíme na nudličky. Játra poprášíme polohrubou moukou.

  2. Připravená játra opečeme na pánvi na oleji. Po 1 minutě přidáme cibuli a necháme ji 2 minuty zesklovatět. Přilijeme sklenku červeného vína a necháme minutu povařit. Játra na víně opepříme a osolíme. Nesolíme během pečení, játra by ztvrdla. Posypeme pažitkou nebo jinými bylinkami.

  3. Játra na víně servírujeme s pečivem, opečenými brambory, hranolky, bramborovou kaší nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!