Játra na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 1 sklenka červené víno 2 lžíce olej na smažení 300 g telecí játra mletý černý pepř podle chuti 1 hrst pažitka na obalení 1 lžíce polohrubá mouka
Postup Játra na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Telecí nebo vepřová játra a cibuli nakrájíme na nudličky. Játra poprášíme polohrubou moukou.
Připravená játra opečeme na pánvi na oleji. Po 1 minutě přidáme cibuli a necháme ji 2 minuty zesklovatět. Přilijeme sklenku červeného vína a necháme minutu povařit. Játra na víně opepříme a osolíme. Nesolíme během pečení, játra by ztvrdla. Posypeme pažitkou nebo jinými bylinkami.
Játra na víně servírujeme s pečivem, opečenými brambory, hranolky, bramborovou kaší nebo rýží.