Jarní závitky Nem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
1 lžička sůl
2 ks vejce
1 ks mrkev
1 ks kedlubna
1 lžička sójová omáčka
500 g mleté maso
1 špetka mletý černý pepř
podle potřeby
pivo
houby
rostlinný olej na smažení
rýžový papír
tenké rýžové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme odmočit rýžové nudle do vlažné vody na cca 10 minut a houby do teplé vody na cca 20 - 30 minut, záleží na druhu hub, nejlepší jsou pravé vietnamské houby, jsou velké a prodávají se ve vietnamských tržnicích, jmenují se MOC NHI.

  2. V jiné míse si spojíme dohromady maso, vejce, sůl, pepř a nastrouhanou zeleninu, přidáme lžičku sójové omáčky a necháme směs odležet. Nudle dáme vařit na cca 5 - 8 minut. Houby nakrájíme na tenké plátky. Uvařené nudle nastříháme na menší části a společně s houbami přidáme k masu. Vše nyní promícháme.

  3. Na talíř si rozlijeme světlé pivo nebo případně teplou vodu. Rýžové papíry namáčíme z obou stran, dokud není papír dostatečně ohebný. Lžící nandáváme masovou směs na papír a balíme tak, že nejprve ohneme levý a pravý bok a následně balíme směrem od nás. Spoj uhladíme prstem namočeným v daném pivu či vodě. Dbáme na to, aby nám papír nikde nepraskl či nekoukalo maso.

  4. Smažíme na rozpáleném oleji (hladina oleje musí mít zhruba 1 cm) ze všech stran, dokud nám závitky nezmění barvu, měly by být zlatavé až hnědé.

  5. Jarní závitky Nem podáváme s rýží. Zdůrazňuji, že závitky jsou dobré pouze čerstvé a v případě, kdybychom je znovu ohřívali, závitky by byly rozblemcané a nebyly by tak dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!