Jarní karotková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
80 g celer
1 l voda
muškátový květ
1 ks zeleninový bujón
mletý černý pepř
80 g kořenová petržel
1 svazek mladá čerstvá karotka
čerstvá řeřicha

Postup přípravy receptu

  1. Karotku, petržel a celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. V hrnci si rozpálíme olej, vsypeme nastrouhanou zeleninu a orestujeme. Do hrnce přilijeme vodu a přidáme kostku bujónu.

  3. Polévku vaříme na mírném ohni asi 10 minut, ještě osolíme, opeříme, přidáme muškátový květ.

  4. Jarní karotkovou polévku před podáváním sypeme čerstvou řeřichou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!