Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2-3 ks vejce
2 lžíce máslo
1 l voda
100 g mražený hrášek
1 kostka zeleninový bujon
1 lžíce dětská krupice
podle chuti
petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dvě lžíce másla pomalu rozehřejeme v kastrůlku, přidáme dvě rozklepnutá a rozmíchaná vejce a zlehka promícháme. Jakmile se vejce v kastrůlku začnou srážet, posypeme je krupičkou a vše dobře promícháme.

  2. Míchaná vejce s krupičkou zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucí vody přidáme kostku zeleninového bujonu a hrášek. Polévku důkladně zamícháme (ráda se připaluje) a necháme povařit. Před koncem vaření do polévky přidáme nasekanou petrželku.

  3. Jarní hráškovou polévku s vaječnou zavářkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!