Jahody ve fondánu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g jahody
50 g cukr moučka
250 g fondán
na obalení
3 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Podle počtu jahod si připravíme papírkové košíčky. Jahody zbavíme stopek, omyjeme a důkladně osušíme.

  2. Připravíme si vodní lázeň. V misce pomalu rozpustíme fondán, vmícháme cukr a asi 10 minut mícháme, až se cukr rozpustí a hmota spojí. Pokud je fondánová hmota moc hustá, vmícháme trošku vody.

  3. Jahody namáčíme do fondánu a necháme okapat. Pak je lehce namočíme do třtinového cukru a pokud chceme můžeme jej posypat barevným cukrovým zdobením, klidně i čokoládovým.

  4. Každou jahodu uložíme do košíčku, necháme ztuhnout a pak ihned podáváme. Jahody ve fondánu vydrží totiž asi jen 6 - 8 hodin. Fondán si můžeme pořídit do chladničky. Pak je tento recept vhodný pro opravdu nečekané návštěvy. Stačí mít doma čerstvé ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!