Jahody v želé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

175 ml voda
200 g jahody
150 ml jahodový sirup
20 g prášková želatina

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu připravíme podle návodu na obalu, tekutiny dáme ale méně, než je uvedeno. Želatina musí mít tužší konzistenci.

  2. Kompotované jahody pouze slijeme a uděláme z nich půlky.

  3. Část tekuté směsi nalijeme do misek vypláchnutých studenou vodou a necháme trochu ztuhnout. Na první vrstvu rozložíme jahody a zalijeme zbylou želatinovou směsí. Necháme v lednici asi 2 hodiny, aby směs dobře zatuhla.

  4. Před vyklopením jahodového želé necháme misku na několik sekund ponořenou v horké vodě, aby se nám od okrajů lépe uvolnilo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!