Jahody v griotkovém piškotu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
30 g máslo
300 g jahody
2 lžíce cukr krupice
1 dl griotka
4 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Jahody důkladně očistíme, omyjeme a necháme je osušit. Pak je rozložíme do vymazané a vysypané formy koláčové formy. Oddělíme bílky od žloutků.

  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, po částech do něj zašleháme cukr.

  3. Do sněhu lehce vmícháme rozmíchané žloutky, mouku a vzniklé těsto nalijeme na jahody. Pečeme ve slabě předehřáté troubě asi 15 až 20 minut.

  4. Hotový moučník na talířích přeléváme griotkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!