Jahodový nepečený dortík recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

200 g lučina
150 g cukr moučka
300 g bílý jogurt
2 lžíce smetana ke šlehání
500 g měkký tvaroh
10 ks čerstvé jahody
50 g mléčná čokoláda
250 g kakaové sušenky
1 balíček červená želatina v prášku
6 plátků čirá plátková želatina

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu s 2 lžícemi smetany, přidáme najemno nadrcené sušenky a dobře promícháme. Vzniklou hmotu natlačíme lžící nebo rukou na dno dortové formy a dáme do lednice trochu ztuhnout. Poté dáme plátky želatiny podle návodu do malého kastrůlku nabobtnat s pár lžícemi vody a asi po 10 minutách zahřejeme na mírném plameni, dokud se želatina nerozpustí

  2. Zatím si připravíme krém z tvarohu, lučiny, jogurtu a cukru moučka, do kterého už jen vmícháme želatinu. Vzniklou směs navrstvíme na korpus a dáme přes noc do lednice

  3. Ráno už jen jahodový nepečený dortík dozdobíme rozpůlenými jahodami (lze přidat jakékoli ovoce, výborné jsou i maliny), které zalijeme červeným želé (připravíme dle návodu na obalu)

  4. Jahodový nepečený dortík dáme ještě před podáváním ztuhnout do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!