Jahodový nepečený dortík recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 200 g lučina 150 g cukr moučka 300 g bílý jogurt 2 lžíce smetana ke šlehání 500 g měkký tvaroh 10 ks čerstvé jahody 50 g mléčná čokoláda 250 g kakaové sušenky 1 balíček červená želatina v prášku 6 plátků čirá plátková želatina
Postup Jahodový nepečený dortík
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu s 2 lžícemi smetany, přidáme najemno nadrcené sušenky a dobře promícháme. Vzniklou hmotu natlačíme lžící nebo rukou na dno dortové formy a dáme do lednice trochu ztuhnout. Poté dáme plátky želatiny podle návodu do malého kastrůlku nabobtnat s pár lžícemi vody a asi po 10 minutách zahřejeme na mírném plameni, dokud se želatina nerozpustí
Zatím si připravíme krém z tvarohu, lučiny, jogurtu a cukru moučka, do kterého už jen vmícháme želatinu. Vzniklou směs navrstvíme na korpus a dáme přes noc do lednice
Ráno už jen jahodový nepečený dortík dozdobíme rozpůlenými jahodami (lze přidat jakékoli ovoce, výborné jsou i maliny), které zalijeme červeným želé (připravíme dle návodu na obalu)
Jahodový nepečený dortík dáme ještě před podáváním ztuhnout do lednice.