Jahodový krém na piškotový korpus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
125 ml mléko
1 hrnek jahody
1 balíček vanilkový cukr
1 lžíce polohrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Mléko nalijeme do hrnku a vmícháme do něj vanilkový cukr a lžíci polohrubé mouky. Potom do směsi zašleháme 3 žloutky. Hrnek dáme vařit do vodní lázně a směs šleháme do zhoustnutí krému. Poté dáme hrnek s krémem vychladnout. Než krém vychladne, občas ho zamícháme.

  2. Ušleháme tuhou šlehačku ze smetany a zamícháme ji do studeného krému společně s rozmačkanými jahodami.

  3. Jahodový krém naneseme na piškotový korpus, potom moučník nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!