Jahodový koláč se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 lžíce mléko
1 balíček prášek do pečiva
120 g cukr krupice
120 g hladká mouka
100 g tuk na pečení
na potření
300 g jahody
1 lžíce cukr moučka
0.3 l smetana ke šlehání
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk rozetřeme s polovinou dávky cukru. Postupně vmícháme žloutky a ušleháme lehkou pěnu. Pak vmícháme mléko a dvě lžíce mouky. Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbylý cukr, ušleháme do husté konzistence a lehce jej vmícháme do žloutkové pěny současně s moukou prosátou s kypřicím práškem.

  2. Těsto nalijeme do vymazané koláčové formy. Pečeme zvolna asi 45 minut.

  3. Část jahod rozmačkáme a potřeme jimi vychladlý koláč. Smetanu ušleháme, vmícháme zbylé jahody, cukr a ovocnou směsí potřeme upečený koláč.

  4. Jahodový koláč se šlehačkou můžeme nechat vychladit, trochu ztuhnout a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!