Jahodový koláč s tvarohovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
30 g máslo
1 dl mléko
500 g jahody
20 g droždí
1 balíček vanilkový cukr
400 g zakysaná smetana
300 g hrubá mouka
200 g měkký tvaroh
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Do prosáté mouky rozdrobíme droždí, zalijeme ho vlažným mlékem, přidáme cukr, lehce promísíme s troškou mouky a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme rozpuštěné máslo, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

  2. Zatím si připravíme krém. Vyšleháme do pěny vejce s oběma cukry, vmícháme tvaroh a zakysanou smetanu, pudinkový prášek.

  3. Vykynuté těsto rozválíme na plát, přeneseme ho na vymazaný plech a rozetřeme na něj tvarohový krém. Povrch poklademe jahodami. Jahodový koláč s tvarohovým krémem vložíme do trouby a pečeme asi 35 minut při 180 °C.

  4. Jahodový koláč s tvarohovým krémem necháme trochu vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!