Jahodový koláč s tvarohovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 30 g máslo 1 dl mléko 500 g jahody 20 g droždí 1 balíček vanilkový cukr 400 g zakysaná smetana 300 g hrubá mouka 200 g měkký tvaroh 1 balíček vanilkový pudinkový prášek podle potřeby tuk na vymazání
Postup Jahodový koláč s tvarohovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těsto. Do prosáté mouky rozdrobíme droždí, zalijeme ho vlažným mlékem, přidáme cukr, lehce promísíme s troškou mouky a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme rozpuštěné máslo, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Zatím si připravíme krém. Vyšleháme do pěny vejce s oběma cukry, vmícháme tvaroh a zakysanou smetanu, pudinkový prášek.
Vykynuté těsto rozválíme na plát, přeneseme ho na vymazaný plech a rozetřeme na něj tvarohový krém. Povrch poklademe jahodami. Jahodový koláč s tvarohovým krémem vložíme do trouby a pečeme asi 35 minut při 180 °C.
Jahodový koláč s tvarohovým krémem necháme trochu vychladnout a můžeme podávat.