Jahodový koláč s tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg jahody
těsto
5 ks vejce
250 g máslo
75 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr moučka
400 g polohrubá mouka
100 g potravinářský škrob
náplň
150 g cukr moučka
4 lístky bílá želatina
400 g nízkotučný tvaroh
na ozdobu
200 g smetana ke šlehání
na potření
3 lžíce jahodová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, škrob a prášek do pečiva promícháme. Máslo, cukr a vanilkový cukr rozšleháme do pěny. Postupně přidáváme vejce, špetku soli, směs mouky a mléko.

  2. Plech vyložíme papírem na pečení a dáme na něj těsto.Těsto pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Když je upečeno, koláč vyklopíme, papír odstraníme a necháme jej vychladnout.

  3. Zatím si tvaroh utřeme se 100 g cukru. Želatinu za studena změkčíme, vymačkáme, ohřejeme a necháme ji rozpustit. Přidáme ji k tvarohu po lžících. Smetanu ušleháme do tuha se zbylým cukrem. Jednu polovinu smícháme s tvarohem a druhou polovinu si dáme do sáčku na ozdobení.

  4. Tvarohovou směs dáme na vychladlý koláč. Jahody omyjeme rozpůlíme a položíme na povrch koláče. Za stálého míchání ohřejeme marmeládu a pomocí štětce naneseme na jahody.

  5. Jahodový koláč s tvarohem nakrájíme na kousky a ozdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!