Jahodový dezert s pudinkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
6 lžic cukr
1 l mléko
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
těsto
6 lžic cukr
6 lžic olej
2 ks vejce
2 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
12 lžic polohrubá mouka
1 balíček vanilínový cukr
náplň
2 plechovky jahody
na ozdobu
1-2 hrstě čokoládová nebo barevná rýže nebo granko

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto rozmícháme nebo rozmixujeme v míse, nalijeme na plech menších rozměrů než je klasický velký. Plech by měl mít vyšší okraje, nemusíme jej vymazávat ani vysypávat. Dáme péct asi na 20 až 25 minut do předehřáté trouby na 200 °C.

  2. Po vytažení z trouby poklademe moučník jahodami a trochu pokapeme jahodovou šťávou, aby zvláčněl.

  3. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Nevaříme si jej dříve, neboť by nám ztuhl. Nalijeme ještě horký pudink na moučník tak, aby byly jahody zakryté. Podle chuti můžeme posypat barevnou či čokoládovou rýží nebo jen grankem. Jahodový dezert s pudinkem dáme do ledničky a necháme ztuhnout, podáváme studený.

  4. Dezert s pudinkem můžeme udělat klidně místo jahod s kompotovanými meruňkami nebo čerstvými banány, případně všechno ovoce dohromady.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!