Jahodový cheesecake ve skleničce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 140 g sušenky krém 50 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 250 g krémový sýr 250 g řecký jogurt podle potřeby 200 g čerstvé jahody poleva 1 balíček červené dortové želé
Postup Jahodový cheesecake ve skleničce recept
Postup přípravy receptu
-
Sušenky pomocí válečku rozdrobíme v sáčku nebo nalámeme a rozdělíme do skleniček. Potom si připravíme krém. Sýr vyšleháme s jogurtem a oběma cukry dohladka. Množství cukru si samozřejmě můžeme upravit podle sebe.
Krém navršíme na sušenky, uhladíme povrch a dáme vychladit do ledničky. Mezitím si omyjeme jahody a necháme je okapat.
Na vychladlý krém klademe jahody pokrájené na menší kousky. Nakonec je přelijeme červeným želé připraveným podle návodu na sáčku a takto připravený jahodový cheesecake necháme ztuhnout.
Jahodový cheesecake ve skleničce podáváme jako osvěžující dezert k různým příležitostem.