Jahodový cheesecake ve skleničce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

140 g sušenky
krém
50 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
250 g krémový sýr
250 g řecký jogurt
podle potřeby
200 g čerstvé jahody
poleva
1 balíček červené dortové želé

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky pomocí válečku rozdrobíme v sáčku nebo nalámeme a rozdělíme do skleniček. Potom si připravíme krém. Sýr vyšleháme s jogurtem a oběma cukry dohladka. Množství cukru si samozřejmě můžeme upravit podle sebe.

  2. Krém navršíme na sušenky, uhladíme povrch a dáme vychladit do ledničky. Mezitím si omyjeme jahody a necháme je okapat.

  3. Na vychladlý krém klademe jahody pokrájené na menší kousky. Nakonec je přelijeme červeným želé připraveným podle návodu na sáčku a takto připravený jahodový cheesecake necháme ztuhnout.

  4. Jahodový cheesecake ve skleničce podáváme jako osvěžující dezert k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!