Exotický jogurtový dort recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

100 g jahody
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 ks větší pomeranč
1 balíček ztužovač šlehačky
15 g sypká želatina
1 plátek dortový korpus
1 kelímek smetana ke šlehání (215g)
1 kelímek smetana ke šlehání (215g)
250 g selský bílý jogurt
1 ks větší citron
500 g exotické ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu (26cm) vyložíme korpusem

  2. Jogurt (ne nízkotučný) promícháme s cukrem. Smetanu ušleháme do tuha. Vymačkáme šťávu z citronu a pomeranče, nasypeme do ní želatinu a necháme rozpustit

  3. Do oslazeného jogurtu vmícháme po částech rozpuštěnou želatinu. Když začne hmota tuhnout, vmícháme do ní šlehačku. Vzniklý hladký krém nalijeme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout

  4. Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem vyšleháme do tuha. Ztuhlý dort vyjmeme z ledničky, sundáme obvod formy a na povrch rozetřeme šlehačku

  5. Nakonec jogurtový dort ozdobíme podle fantazie rozkrájeným ovocem (nešetříme). Nejvhodnější je kiwi, mochyně, ananas, liči a k zvýraznění barvy i jahody nebo hroznové víno.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!