Mramorová bábovka ze šlehačky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
kakao
1 ks citron
250 ml šlehačka
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
strouhaná čokoláda
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Citron důkladně omyjeme a nastrouháme z něj kůru. Formu vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 180 °C

  2. Vejce, cukr, vanilkový cukr, šlehačku, mouku s práškem do pečiva, špetkou soli a citronovou kůru smícháme dohromady a přidáme nastrouhanou čokoládu. Půlku nalijeme do formy, zbylou půlku obarvíme kakaem podle chuti. Těsto na bábovku nalijeme do formy

  3. Mramorovou bábovku ze šlehačky pečeme v předehřáté troubě 45 - 50 minut

  4. Upečenou mramorovou bábovku ze šlehačky vyklepneme z formy, posypeme jemným moučkovým cukrem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!