Mramorová bábovka ze šlehačky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 4 ks vejce kakao 1 ks citron 250 ml šlehačka 1 balíček prášek do pečiva 250 g cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka strouhaná čokoláda máslo na vymazání mouka na vysypání
Postup Mramorová bábovka ze šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Citron důkladně omyjeme a nastrouháme z něj kůru. Formu vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 180 °C
Vejce, cukr, vanilkový cukr, šlehačku, mouku s práškem do pečiva, špetkou soli a citronovou kůru smícháme dohromady a přidáme nastrouhanou čokoládu. Půlku nalijeme do formy, zbylou půlku obarvíme kakaem podle chuti. Těsto na bábovku nalijeme do formy
Mramorovou bábovku ze šlehačky pečeme v předehřáté troubě 45 - 50 minut
Upečenou mramorovou bábovku ze šlehačky vyklepneme z formy, posypeme jemným moučkovým cukrem a můžeme podávat.