Mramorová bábovka ze šlehačky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
1 špetka sůl
4 ks vejce
kakao
1 ks citron
250 ml šlehačka
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
strouhaná čokoláda
máslo na vymazání
mouka na vysypání
Postup Mramorová bábovka ze šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Citron důkladně omyjeme a nastrouháme z něj kůru. Formu vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 180 °C
Vejce, cukr, vanilkový cukr, šlehačku, mouku s práškem do pečiva, špetkou soli a citronovou kůru smícháme dohromady a přidáme nastrouhanou čokoládu. Půlku nalijeme do formy, zbylou půlku obarvíme kakaem podle chuti. Těsto na bábovku nalijeme do formy
Mramorovou bábovku ze šlehačky pečeme v předehřáté troubě 45 - 50 minut
Upečenou mramorovou bábovku ze šlehačky vyklepneme z formy, posypeme jemným moučkovým cukrem a můžeme podávat.