Jahodovo-ananasová light zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g čerstvé jahody
1 ks čerstvý ananas
750 ml bílý nízkotučný jogurt
podle chuti
cukr moučka
podle potřeby
umělé sladidlo

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si nejlépe čerstvé ovoce. Jahody očistíme omyjeme a vložíme do vyšší nádoby vhodné pro mixování. Oloupeme si ananas, odstraníme dužinu a nakrájíme ho na menší kousky, které přidáme do misky k jahodám. Ovoce pak zalijeme bílým nízkotučným jogurtem a rozmixujeme na jemné pyré.

  2. Podle chuti můžeme přidat cukr nebo umělé sladidlo. Důkladně ještě promícháme.

  3. Hotové pyré vléváme do formiček na nanuky, můžeme použít i vetší umělohmotnou misku. Hotovou ovocnou směs dáme zamrazit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!