Jahodové věžičky z lívanců recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 lžičky sůl
2 ks vejce
0.5 kostky droždí
2 lžíce cukr krupice
300 g hladká mouka
500 ml vlažné mléko
podle potřeby
olej
krém
200 g jahody
250 g tvaroh
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
na ozdobu
12 ks jahody

Postup přípravy receptu

  1. Do větší misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu mléka a v teple necháme vzejít kvásek.

  2. Potom do misky přidáme vejce a zbylé mléko. Po částech vsypeme mouku se solí a vymícháme hladké těsto, které necháme 45 minut kynout.

  3. Lívanečník vymažeme olejem a lívanečky pečeme po obou stranách do zlatohněda. Poté je klademe na savé utěrky odsát přebytečný olej.

  4. Vychlazenou smetanu vyšleháme do tuha. Jahody rozmixujeme. Tvaroh rozmícháme s cukrem, jahodami a vanilkovým cukrem. Nakonec zlehka přimícháme smetanu.

  5. Lívance spojujeme po dvou větší vrstvou jahodového krému. Věžičky navrch dozdobíme kopečkem krému a očištěnou jahodou i se zelenou korunkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!