Jahodové věžičky z lívanců recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.3 lžičky sůl 2 ks vejce 0.5 kostky droždí 2 lžíce cukr krupice 300 g hladká mouka 500 ml vlažné mléko podle potřeby olej krém 200 g jahody 250 g tvaroh 100 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 kelímek smetana ke šlehání na ozdobu 12 ks jahody
Postup Jahodové věžičky z lívanců recept
Postup přípravy receptu
-
Do větší misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu mléka a v teple necháme vzejít kvásek.
Potom do misky přidáme vejce a zbylé mléko. Po částech vsypeme mouku se solí a vymícháme hladké těsto, které necháme 45 minut kynout.
Lívanečník vymažeme olejem a lívanečky pečeme po obou stranách do zlatohněda. Poté je klademe na savé utěrky odsát přebytečný olej.
Vychlazenou smetanu vyšleháme do tuha. Jahody rozmixujeme. Tvaroh rozmícháme s cukrem, jahodami a vanilkovým cukrem. Nakonec zlehka přimícháme smetanu.
Lívance spojujeme po dvou větší vrstvou jahodového krému. Věžičky navrch dozdobíme kopečkem krému a očištěnou jahodou i se zelenou korunkou.