Jahodové tiramisu do skleničky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 ks žloutek
250 g jahody
4 lžičky mandle
1 kostka tvaroh
3 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
4/8 ks čerstvé jahody
2 ks oplatka Delissa (bílá)

Postup přípravy receptu

  1. Jahody opláchneme, necháme oschnout, zbavíme korunek a nakrájíme na čtvrtky

  2. menší jahody stačí na poloviny. Smetanu vyšleháme do tuha

  3. Žloutky smícháme s oběma cukry a nad párou směs šleháme do zhoustnutí. Pak ji za občasného promíchání necháme zcela vychladnout

  4. Šlehačku, tvaroh a vychladlou žloutkovou směs elektrickým šlehačem vymícháme na hladký krém

  5. Do vychlazených pohárů nebo skleniček střídavě klademe krém, jahody a kousek oplatku (piškot). Poslední vrstva jahodového tiramisu bude z krému, který ozdobíme celou jahodou i s korunkou, nadrobno nasekanými mandlemi a trojúhelníčkem oplatku (piškotem).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!