Jahodové tiramisu do skleničky recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 3 ks žloutek 250 g jahody 4 lžičky mandle 1 kostka tvaroh 3 lžíce cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 kelímek smetana ke šlehání 4/8 ks čerstvé jahody 2 ks oplatka Delissa (bílá)
Postup Jahodové tiramisu do skleničky
Postup přípravy receptu
-
Jahody opláchneme, necháme oschnout, zbavíme korunek a nakrájíme na čtvrtky
menší jahody stačí na poloviny. Smetanu vyšleháme do tuha
Žloutky smícháme s oběma cukry a nad párou směs šleháme do zhoustnutí. Pak ji za občasného promíchání necháme zcela vychladnout
Šlehačku, tvaroh a vychladlou žloutkovou směs elektrickým šlehačem vymícháme na hladký krém
Do vychlazených pohárů nebo skleniček střídavě klademe krém, jahody a kousek oplatku (piškot). Poslední vrstva jahodového tiramisu bude z krému, který ozdobíme celou jahodou i s korunkou, nadrobno nasekanými mandlemi a trojúhelníčkem oplatku (piškotem).