Jahodové srdce recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 2 lžíce máslo strouhanka 400 ml mléko šlehačka 3 lžíce cukr krupice 120 g cukr písek 140 g hladká mouka tuk na vymazání 3 lžíce vroucí voda 1 balíček vanilkový pudink v prášku 1 balíček dortové želé
Postup Jahodové srdce
Postup přípravy receptu
-
Formu pořádně vymažeme a vysypeme strouhankou. Jahody očistíme, důkladně omyjeme a necháme usušit. Oddělíme žloutky od bílků. Máslo necháme rozpustit
V jedné míse ušleháme žloutky s polovinou cukru, postupně přikapeme horkou vodu a šleháme do zhoustnutí. Po ušlehání vmícháme tekuté máslo. V druhé míse ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme druhou polovinu cukru
Sníh lehce vmícháme do žloutkové směsi a nakonec jemně přimícháváme mouku, až vznikne piškotové těsto, které vlijeme do formy ve tvaru srdce a v předehřáté troubě jen na 175°C upečeme. Doba pečení je přibližně 15 až 20 minut
Z mléka, cukru a pudinku si uvaříme pudinkový krém
Upečený a vychladlý korpus trošku vydlabeme, naplníme pudinkem, poklademe jahodami a přelijeme dortovým želé, které jsme si připravili podle návodu. Srdce dáme do lednice ztuhnout
Podáváme ozdobené šlehačkou.