Jahodové srdce recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 lžíce máslo
strouhanka
400 ml mléko
šlehačka
3 lžíce cukr krupice
120 g cukr písek
140 g hladká mouka
tuk na vymazání
3 lžíce vroucí voda
1 balíček vanilkový pudink v prášku
1 balíček dortové želé

Postup přípravy receptu

  1. Formu pořádně vymažeme a vysypeme strouhankou. Jahody očistíme, důkladně omyjeme a necháme usušit. Oddělíme žloutky od bílků. Máslo necháme rozpustit

  2. V jedné míse ušleháme žloutky s polovinou cukru, postupně přikapeme horkou vodu a šleháme do zhoustnutí. Po ušlehání vmícháme tekuté máslo. V druhé míse ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme druhou polovinu cukru

  3. Sníh lehce vmícháme do žloutkové směsi a nakonec jemně přimícháváme mouku, až vznikne piškotové těsto, které vlijeme do formy ve tvaru srdce a v předehřáté troubě jen na 175°C upečeme. Doba pečení je přibližně 15 až 20 minut

  4. Z mléka, cukru a pudinku si uvaříme pudinkový krém

  5. Upečený a vychladlý korpus trošku vydlabeme, naplníme pudinkem, poklademe jahodami a přelijeme dortovým želé, které jsme si připravili podle návodu. Srdce dáme do lednice ztuhnout

  6. Podáváme ozdobené šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!