Jahodové rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g jahody
250 g rýže
2 ks šalotka
2 lžíce strouhaný parmazán
800 ml zeleninový vývar
200 ml suché bílé víno
2 cl kalvádos
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Jahody omyjeme a osušíme. Polovinu z nich přepůlíme a dáme bokem, druhou půlku nakrájíme na drobné kousky.

  2. Šalotky oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a osmažíme na oleji. Přidáme rýži, sůl, vegetu, podlijeme vínem, přisypeme drobně nakrájené jahody a společně dusíme. Když se víno odpaří, podléváme ohřátým zeleninovým vývarem. Asi po 20-ti minutách rýži odstavíme a necháme odstát, aby vsákla přebytečnou tekutinu.

  3. Před podáváním jahodového rizota přisypeme zbylé jahody, přelijeme kalvádosem a posypeme nastrouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!