Jahodové řezy s krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
140 g cukr
3 ks vejce
250 g máslo
1 balíček zlatý klas
300 ml kompotová šťáva
těsto
6 lžic cukr
1 špetka sůl
6 ks vejce
6 lžic polohrubá mouka
podle potřeby
jahody
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků a bílky našleháme se špetkou soli na pevný sníh. Žloutky s cukrem šleháme déle, abychom získali hustou pěnu. Přidáváme mouku a nakonec pevný sníh z bílků.

  2. Těsto uhladíme na předem tukem vymazaný a moukou vysypaný menší plech a pečeme při 180 °C v předehřáté troubě 15 - 20 minut. Korpus necháme vychladnout.

  3. Kompotovou šťávu vyšleháme se zlatým klasem, cukrem a vejci. Z krému uvaříme hustou kaši, necháme vychladnout a poté promícháme s máslem a kousky jahod z kompotu.

  4. Korpus rozpůlíme a potřeme obě poloviny krémem. Korpusy opět opatrně uzavřeme a necháme ztuhnout v lednici. Moučník můžeme ozdobit i čokoládovou polevou nebo šlehačkou.

  5. Jahodové řezy s krémem nakrájíme a podáváme jako zákusek ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!