Jahodové pochutnání recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g jahody
150 g lučina
1 lžíce vanilkový cukr
250 ml bílý jogurt
1 balíček mandlové lupínky
1 špetka pomerančová kůra
na ozdobu
máta
podle chuti
cukr moučka
šlehačka va spreji

Postup přípravy receptu

  1. Jahody umyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Trochu je posypeme cukrem a vanilkou a necháme půl hodinky odležet.

  2. Zatím si v misce rozmícháme smetanový jogurt s lučinou a s cukrem podle chuti. Přidáme z dobře omytého pomeranče trochu strouhané kůry. Na suché pánvi opražíme dozlata mandlové lupínky.

  3. Do pohárů dáváme vrstvu jahod, jogurtový krém, mandle a opakujeme ještě několikrát. Poslední vrstva jsou jahody.

  4. Jahodové pochutnání ozdobíme před podáváním kopečkem šlehačky a lístkem máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!