Jahodové pochutnání recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 400 g jahody 150 g lučina 1 lžíce vanilkový cukr 250 ml bílý jogurt 1 balíček mandlové lupínky 1 špetka pomerančová kůra na ozdobu máta podle chuti cukr moučka šlehačka va spreji
Postup Jahodové pochutnání recept
Postup přípravy receptu
-
Jahody umyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Trochu je posypeme cukrem a vanilkou a necháme půl hodinky odležet.
Zatím si v misce rozmícháme smetanový jogurt s lučinou a s cukrem podle chuti. Přidáme z dobře omytého pomeranče trochu strouhané kůry. Na suché pánvi opražíme dozlata mandlové lupínky.
Do pohárů dáváme vrstvu jahod, jogurtový krém, mandle a opakujeme ještě několikrát. Poslední vrstva jsou jahody.
Jahodové pochutnání ozdobíme před podáváním kopečkem šlehačky a lístkem máty.