Jahodové koláčky s vanilkovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
4 lžíce cukr
0 l mléko
250 ml smetana
2 plátky želatina
15 g vanilkový pudinkový prášek
podle chuti
rum
podle potřeby
jahody
těsto
2 balíčky listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Pudink uvaříme podle návodu na obalu. Želatinu namočíme na 10 minut do studené vody. Smetanu našleháme.

  2. Do horkého uvařeného pudinku přidáme vymačkanou želatinu a rum. Dobře promícháme, želatina se musí rozpustit. Krém necháme vychladit za občasného míchání. Do vychladlého krému jemně přimícháme našlehanou smetanu a krém uložíme do lednice.

  3. Listové těsto vyválíme a vykrájíme kolečka o průměru asi 10 cm. Listová kolečka vložíme na plech vyložený pečicím papírem a propíchneme vidličkou.

  4. Kolečka pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 - 15 minut. Upečená kolečka necháme vychladnout. Vychladlá kolečka potřeme vanilkovým krémem a ozdobíme jahodami.

  5. Jahodové koláčky s vanilkovým krémem podáváme jako sladkou chuťovku třeba k čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!