Jahodové knedlíky na páře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic cukr
1 špetka sůl
600 ml mléko
40 g droždí
300 g hrubá mouka
600 g polohrubá mouka
1 ks vejce L
podle chuti
máslo
jahody
cukr moučka
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy vlažného mléka, rozdrobeného droždí a lžíce cukru si připravíme klasický kvásek. Polohrubou a hrubou mouku se solí prosejeme, přidáme kvásek, vejce a zbytek vlažného mléka s cukrem. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě 30 minut kynout.

  2. Na pomoučněném kuchyňském válu z těsta vyválíme slabší plát a vyřízneme kolečka. Do každého kolečka vložíme omytou osušenou a jahodu. Zpracujeme takto zbytek těsta. Těsto s jahodou zabalíme a necháme dalších 10 minut odpočívat.

  3. Připravené jahodové knedlíky vaříme nad parou 5 - 7 minut. Uvařené jahodové knedlíky posypeme cukrem moučka smíchaným se skořicovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

  4. Jahodové knedlíky na páře podáváme teplé jako výborný sladký pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!