Jáhlové rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 2 lžíce olej 1 ks cibule 2-3 ks rajče 1 ks pórek 250 g jáhly 1 ks masox 200 g kuřecí maso 100 g houby (mražené nebo sušené) podle chuti sójová omáčka podle potřeby tvrdý sýr (eidam, parmazán)
Postup Jáhlové rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, rajčata spaříme a oloupeme, pórek také omyjeme. Všechny druhy zeleniny nakrájíme.
Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Do vyšší pánve s poklicí nalijeme olej, na kterém zpěníme cibuli a česnek, přidáme maso, rajčata, pórek, houby, jáhly a promícháme. Vhodíme masox a podlijeme vodou tak, aby byla asi 1 cm nad směsí.
Pak jáhlové rizoto přikryjeme a společně dusíme, než se voda vypaří, pak vypneme a necháme asi 10 minut dojít. Pokrm můžeme dochutit sójovou omáčkou.
Na talířích jáhlové rizoto hustě sypeme strouhaným sýrem. Kdo chce, může maso vynechat.