Jáhlové rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
2 lžíce olej
1 ks cibule
2-3 ks rajče
1 ks pórek
250 g jáhly
1 ks masox
200 g kuřecí maso
100 g houby (mražené nebo sušené)
podle chuti
sójová omáčka
podle potřeby
tvrdý sýr (eidam, parmazán)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, rajčata spaříme a oloupeme, pórek také omyjeme. Všechny druhy zeleniny nakrájíme.

  2. Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Do vyšší pánve s poklicí nalijeme olej, na kterém zpěníme cibuli a česnek, přidáme maso, rajčata, pórek, houby, jáhly a promícháme. Vhodíme masox a podlijeme vodou tak, aby byla asi 1 cm nad směsí.

  3. Pak jáhlové rizoto přikryjeme a společně dusíme, než se voda vypaří, pak vypneme a necháme asi 10 minut dojít. Pokrm můžeme dochutit sójovou omáčkou.

  4. Na talířích jáhlové rizoto hustě sypeme strouhaným sýrem. Kdo chce, může maso vynechat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!