Jáhlová kaše se skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
150 g máslo
1 l mléko
400 g jáhly
80 g cukr krupice
60 g cukr moučka
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrhnci dáme vařit litr mléka.

  2. Mezitím přebereme jáhly, propláchneme a několikrát přelijeme vařící vodou. Nakonec je scedíme, necháme okapat a když se mléko vaří, jáhly do něj přidáme.

  3. Mléko s jáhly osolíme, přidáme polovinu másla a ještě chvíli necháme vařit. Pak jáhly překypeme do pekáčku nebo zapékací mísy a vložíme do trouby. Pečeme dokud jáhly nejsou měkké.

  4. Mezitím v kastrolu dáme vařit zbylé mléko. Měkké jáhly přisypeme do vroucího mléka v kastrolu a přidáme cukr krupici. Něcháme povařit.

  5. Hotovou jáhlovou kaši rozdělíme do hlubších talířu nebo misek, pocukrujeme, omastíme rozpuštěným máslem a dochutíme skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!