Jáhlová kaše s meruňkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
700-800 ml mléko
300 g jáhly
podle chuti
med
mletá skořice
na ozdobu
1 sklenice kompotované meruňky

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly propláchneme vodou a odstraníme případné nečistoty. Slijeme, spaříme horkou vodou, tím odstraníme nahořklou chuť.

  2. Scezené jáhly zalijeme mlékem, přidáme špetku soli, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 30 minut do změknutí. Jáhly by měly být měkké, kašovité a tekutina zcela vyvařená. Jáhlovou kaši osladíme medem podle chuti.

  3. Jáhlovou kaši rozdělíme na porce, ozdobíme kompotovanými meruňkami, posypeme mletou skořicí a můžeme podávat. Jáhlová kaše s meruňkami bude chutnat nejen dětem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!