Jáhlová kaše s meruňkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 700-800 ml mléko 300 g jáhly podle chuti med mletá skořice na ozdobu 1 sklenice kompotované meruňky
Postup Jáhlová kaše s meruňkami recept
Postup přípravy receptu
-
Jáhly propláchneme vodou a odstraníme případné nečistoty. Slijeme, spaříme horkou vodou, tím odstraníme nahořklou chuť.
Scezené jáhly zalijeme mlékem, přidáme špetku soli, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 30 minut do změknutí. Jáhly by měly být měkké, kašovité a tekutina zcela vyvařená. Jáhlovou kaši osladíme medem podle chuti.
Jáhlovou kaši rozdělíme na porce, ozdobíme kompotovanými meruňkami, posypeme mletou skořicí a můžeme podávat. Jáhlová kaše s meruňkami bude chutnat nejen dětem jako hlavní chod.