Jablkový mošt jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

zralé kyselé jablko

Postup přípravy receptu

  1. Umytá jablka zbavíme nejedlých částí, rozdrtíme nebo nastrouháme a hned prolisujeme, aby na vzduchu nezhnědly.

  2. Vylisovanou šťávu necháme stát, aby se usadil zákal, potom opatrně stočíme gumovou hadičkou nebo přecedíme přes plátno. Ve vhodné smaltované nádobě zahřejeme na 80 °C.

  3. Jablkový mošt jinak ihned plníme do čistých, umytých a horkou vodou vypláchnutých sklenic, které dobře uzavřeme, zabalíme do deky a nakloněné necháme vychladnout.

  4. Po vychladnutí uložíme jablkový mošt na chladné, tmavé a suché místo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!