Jablková žemlovka pro kojence a batolata recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka skořice
1 ks žloutek
1 ks jablko
1 ks rohlík nebo bezlepkové bílé pečivo
150 ml kojenecké mléko s vanilkovou příchutí

Postup přípravy receptu

  1. Rohlík nakrájíme na malé kousky a zalijeme ho vlažným mlékem. Rovnoměrně do směsi vmícháme žloutek.

  2. Jablko nastrouháme a promícháme se změklým rohlíkem, přidáme špetku skořice. Zapékací misku vymažeme olejem nebo vyložíme pečícím papírem, vložíme do ní připravenou směs a pečeme asi 30 minut při 180 °C.

  3. Takto připravenou jablkovou žemlovku podáváme těm nejmenším.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!