Jablková bomba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
750 g jablko
1 dl voda
6 ks hřebíček
1 balíček piškoty
2 ks celá skořice
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
na ozdobu
1 kelímek smetana ke šlehání
1 ks smetafix

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Dáme je do hrnce, přisypeme cukr, koření a lehce podlijeme vodou. Vaříme doměkka. Vylovíme koření a přidáme pudinkový prášek rozmíchaný asi v 1dl vody. Necháme chvíli probublávat, až hmota zhoustne.

  2. Dno dortové formy poklademe piškoty, na to dáme vrstvu jablečné hmoty, opět piškoty a hmotu končíme piškotovou vrstvou. Necháme vychladnout.

  3. Před podáváním vymícháme tuhou šlehačku ze smetany a ztužovače. Jablkovou bombu krájíme na kousky a zdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!