Jablková bábovka bez tuku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
25 dkg jablko
5 dkg rozinky
1 balíček prášek do pečiva
20 dkg cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
20 dkg hrubá mouka
tuk na vymazání formy
5 lžic strouhanky na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Jalbka očistíme a nastrouháme najemno. Bábovkouvou formu důkladně vymažeme a vysypeme strouhankou.

  2. V míse utřeme vejce, cukr a vanilkový cukr. Do utřené směsi vmícháme mouku s práškem do pečiva, nastrouhaná jablka a rozinky.

  3. Směsí naplníme vymazanou a vysypanou formu a zvolna pečeme asi 45 minut.

  4. Bábovku necháme vychladit, ozdobíme podle fantazie a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!