Jablka se skořicí recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

8-9 kg jablko
5 l voda
2,5 - 3 l voda
24 - 28 ks hřebíček
1 kg cukr krupice
1 lžíce kyselina citronová
2 - 3 ks celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky nebo větší kostky. Jablka vhazujeme do vody smíchané s kyselinou citronovou (octem), která zabrání zhnědnutí

  2. Vodu s cukrem, skořicí a hřebíčkem důkladně promícháme, uvedeme do varu a 5 minut provaříme

  3. Jablka necháme na sítku okapat a pak je naskládáme do omytých suchých sklenic. Pracujeme postupně, kdy jednu část máme ve vodě, druhá se suší a třetí je již ve sklenicích. Jablka zalijeme teplým nálevem, přičemž do každé sklenice dáme 2 hřebíčky a kousek skořice. Hrdlo sklenice osušíme a sklenici ihned zavíčkujeme

  4. Sklenice naskládáme do zavařovacího hrnce, uvedeme do varu a sterilujeme 20 minut na 90 °C. Horké sklenice vyndáme na deku vzhůru dnem a necháme zabalené do druhého dne vychladnout

  5. Nálev je na jednu dávku zavařovacího hrnce, 12 - 14 sklenic (700ml).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!