Jablka se skořicí recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 8-9 kg jablko 5 l voda 2,5 - 3 l voda 24 - 28 ks hřebíček 1 kg cukr krupice 1 lžíce kyselina citronová 2 - 3 ks celá skořice
Postup Jablka se skořicí
Postup přípravy receptu
-
Očištěná jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky nebo větší kostky. Jablka vhazujeme do vody smíchané s kyselinou citronovou (octem), která zabrání zhnědnutí
Vodu s cukrem, skořicí a hřebíčkem důkladně promícháme, uvedeme do varu a 5 minut provaříme
Jablka necháme na sítku okapat a pak je naskládáme do omytých suchých sklenic. Pracujeme postupně, kdy jednu část máme ve vodě, druhá se suší a třetí je již ve sklenicích. Jablka zalijeme teplým nálevem, přičemž do každé sklenice dáme 2 hřebíčky a kousek skořice. Hrdlo sklenice osušíme a sklenici ihned zavíčkujeme
Sklenice naskládáme do zavařovacího hrnce, uvedeme do varu a sterilujeme 20 minut na 90 °C. Horké sklenice vyndáme na deku vzhůru dnem a necháme zabalené do druhého dne vychladnout
Nálev je na jednu dávku zavařovacího hrnce, 12 - 14 sklenic (700ml).