Jablečný nákyp s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
3 lžíce máslo
50 g mandle
2 ks rohlík
1 dl bílé víno
4 ks velké jablko
podle potřeby
cukr
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Pak je dusíme do poloměkka na víně a vyjmeme na talíř.

  2. Do šťávy nasypeme rozstrouhané rohlíky, zamícháme a odstavíme z ohně. Mandle spaříme, oloupeme, hrubě rozsekáme a se lžičkou cukru slabě opražíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přimícháme k němu postupně žloutky, mandle, dušená jablka a nakonec rohlíky.

  3. Jablečný nákyp vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Já peču asi 25 minut. Všechny přísady vmícháváme jen lehce, abychom nepoškodili kyprost sněhu.

  4. Jablečný nákyp s mandlemi podáváme jako sladký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!