Jablečné překvapení recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
250 g máslo
4 ks jablko
300 g hladká mouka
50 g mandlové lupínky
20 g netučný tvaroh
4 lžíce brusinkový džem
na ozdobu
moučkový vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme. Změklé máslo promícháme s tvarohem, postupně do směsi přidáváme mouku a vypracujeme těsto, které rozválíme na 4 menší čtverce.

  2. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a naplníme džemem. Položíme je na těsto, které přes ně opatrně přeložíme.

  3. Připravené balíčky dáme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a dáme péci do předehřáté trouby dozlatova.

  4. Před podáváním je jen lehce pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!