Jablečná pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček kakao
3 kg jablko
1 kg cukr krupice
1 ks čokoláda na vaření
2 ks vanilkový cukr
1 ks mléčná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Jablka zbavíme jádřinců a slupek, nakrájíme a rozvaříme. Rozvařená jablka pořádně rozmixujeme. Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni necháme roztavit.

  2. K jablečné kaši přidáme zbylé ingredience - kakao, oba cukry a rozpuštěnou čokoládu. Důkladně promícháme.

  3. Jablečnou pomazánkou plníme vymyté sklenice. Nezavařujeme, pouze uchováváme v lednici. Jablečnou pomazánku podáváme s pečivem i samostatně jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!