Jablečná pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balíček kakao 3 kg jablko 1 kg cukr krupice 1 ks čokoláda na vaření 2 ks vanilkový cukr 1 ks mléčná čokoláda
Postup Jablečná pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka zbavíme jádřinců a slupek, nakrájíme a rozvaříme. Rozvařená jablka pořádně rozmixujeme. Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni necháme roztavit.
K jablečné kaši přidáme zbylé ingredience - kakao, oba cukry a rozpuštěnou čokoládu. Důkladně promícháme.
Jablečnou pomazánkou plníme vymyté sklenice. Nezavařujeme, pouze uchováváme v lednici. Jablečnou pomazánku podáváme s pečivem i samostatně jen tak na chuť.