Jablečná piškotová bublanina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g jablko tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání těsto 4 ks vejce 80 g cukr krupice špetka citronová kůra 100 g polohrubá mouka 25 g máslo (tuk)
Postup Jablečná piškotová bublanina recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s polovinou dávky cukru a s trochou očištěné nastrouhané citrónové kůry utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme druhou polovinu cukru, spojíme s utřenými žloutky, zasypeme moukou, vařečkou lehce promícháme a nakonec přimícháme rozpuštěné vlažné máslo.
Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, stejnoměrně rozetřeme a povrch poklademe oloupanými a na menší kousky nakrájenými jablky. Pečeme ve středně horké troubě dorůžova.
Upečenou a prochladlou bublaninu nakrájíme na obdélníky či čtverce a pocukrujeme.