Jablečná piškotová bublanina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g jablko
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
těsto
4 ks vejce
80 g cukr krupice
špetka citronová kůra
100 g polohrubá mouka
25 g máslo (tuk)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s polovinou dávky cukru a s trochou očištěné nastrouhané citrónové kůry utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme druhou polovinu cukru, spojíme s utřenými žloutky, zasypeme moukou, vařečkou lehce promícháme a nakonec přimícháme rozpuštěné vlažné máslo.

  2. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, stejnoměrně rozetřeme a povrch poklademe oloupanými a na menší kousky nakrájenými jablky. Pečeme ve středně horké troubě dorůžova.

  3. Upečenou a prochladlou bublaninu nakrájíme na obdélníky či čtverce a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!