Jablečná kaše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
0.5 kg jablko
100 g cukr moučka
2 lžíce ovocný džem
podle chuti
skořice
na ozdobu
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Jablka umyjeme, oloupeme a rozkrojíme na menší kousky. Odstraníme jádro a dáme do hrnce. Přidáme trochu vody a podusíme, dokud nejsou jablka měkká. Udušená jablka rozmixujeme.

  2. Rozklepneme si vejce, oddělíme bílky, které ušleháme do sněhu. Do bílkového tuhého sněhu postupně vmícháváme cukr. Přidáme ke kaši z jablek, ochutíme džemem, mícháme dohladka. Kaše musí být dost hustá. Nakonec přimícháme skořici.

  3. Jablečnou kaši rozdělíme do misek a zdobíme kostičkami různého ovoce. Podáváme dobře vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!