Jablečná buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
8 ks jablko
15 dkg cukr krupice
100 g cukr moučka
40 dkg polohrubá mouka
1 kostka Hera
podle potřeby
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme v míse dohromady.

  2. Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  3. Do mísy si přidáme změklý tuk a vejce, vypracujeme hladké těsto.

  4. Hotové těsto rozdělíme na tři díly. Jeden z dílů dáme do lednice asi na 30 minut ztuhnout. Zbylé těsto rukama rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.

  5. Umytá jablka nastrouháme a nasypeme na těsto. Posypeme skořicí a přikryjeme druhým dílem těsta.

  6. Bílky ušleháme s moučkovým cukrem a hotový sníh naklademe na buchtu.

  7. Vyjmeme z lednice poslední díl těsta a na hrubším struhadle těsto nastrouháme na připravený moučník.

  8. Jablečnou buchtu pečeme v předehřáté troubě přibližně 45 minut při 190 °C.

  9. Jablka můžeme obměňovat za jakékoliv jiné ovoce nebo rebarboru. Výborná je zejména s kousky banánu a oslazeným tvarohem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!