Italské vařené fazole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g tuk
2 lžíce rajčatový protlak
400 g fazole
drcený pepř
2 lístky čerstvá šalvěj

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si den předem namočíme.

  2. Druhý den namočené fazole dolijeme nesolenou studenou vodou a zvolna vaříme v přikryté nádobě asi 2 - 3 hodiny. Necháme odkapat.

  3. V jiné nádobě rozpustíme tuk nebo nahřejeme olej, přidáme jemně nasekané lístky šalvěje, přidáme fazole a chvíli dusíme. Pak promícháme s rajčatovým protlakem a podle chuti přisolíme a opepříme.

  4. Italské vařené fazole podáváme s chlebem nebo s ohřátou uzeninou, opečenou slaninou nebo jinou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!