Italská jarní minestrone recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g hrášek
4 dl vývar
20 g máslo
1 ks cibule
1 ks celer
2 ks rajče
80 g nudle
na ozdobu
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a také nakrájíme najemno.

  2. Na másle osmažíme cibuli a celer, zalijeme horkým vývarem a přivedeme do varu. Přidáme nakrájená rajčata, hrášek a nudle. Polévku povaříme ještě 10 minut a je hotovo.

  3. Chuť polévky vylepšíme, když budeme k polévce podávat strouhaný sýr, ementál nebo parmazán. Italskou jarní minestrone rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!