Irský kávový koláč z mikrovlnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
0 šálků mletá skořice
0 šálků celozrnná mouka
0 šálků jedlá soda
2 lžičky javorový sirup
1 lžička instantní káva
0 šálků bílý řecký jogurt
1 lžíce neslazený kakaový prášek
krém
2 lžíce whisky
1 lžíce javorový sirup
0 šálků kešu ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Kešu ořechy vložíme do mísy, přidáme k nim vodu, necháme je namočené okolo dvou hodin a poté osušíme. Ořechy rozmixujeme se čtvrtinou šálku vody, přidáme whisky (není nutné) a 1 lžíci javorového sirupu. Vše mixujeme, dokud nebude směs jemně rozmixovaná.

  2. Do zevnitř promazaného velkého kávového hrnku vložíme vejce, jogurt, 2 lžičky javorového sirupu a instantní kávu. Poté do hrnku ještě přidáme celozrnnou nebo ovesnou mouku, kakaový prášek, mletou skořici, jedlou sodu, sůl a vše mícháme dohladka.

  3. Hrnek přikryjeme papírovým ubrouskem, vložíme do mikrovlnné trouby a ohříváme na vyšší teplotu po dobu 1,5 až 2 minut.

  4. Nahoru nakonec přidáme krém z kešu a whisky (není nutné). Ponecháme si trochu krému i na ostatní koláče, nebo jej přidáme k ovesným vločkám.

  5. Irský kávový koláč můžeme servírovat s šálkem kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!