Irský kávový koláč z mikrovlnky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 1 ks vejce 0 šálků mletá skořice 0 šálků celozrnná mouka 0 šálků jedlá soda 2 lžičky javorový sirup 1 lžička instantní káva 0 šálků bílý řecký jogurt 1 lžíce neslazený kakaový prášek krém 2 lžíce whisky 1 lžíce javorový sirup 0 šálků kešu ořechy
Postup Irský kávový koláč z mikrovlnky recept
Postup přípravy receptu
-
Kešu ořechy vložíme do mísy, přidáme k nim vodu, necháme je namočené okolo dvou hodin a poté osušíme. Ořechy rozmixujeme se čtvrtinou šálku vody, přidáme whisky (není nutné) a 1 lžíci javorového sirupu. Vše mixujeme, dokud nebude směs jemně rozmixovaná.
Do zevnitř promazaného velkého kávového hrnku vložíme vejce, jogurt, 2 lžičky javorového sirupu a instantní kávu. Poté do hrnku ještě přidáme celozrnnou nebo ovesnou mouku, kakaový prášek, mletou skořici, jedlou sodu, sůl a vše mícháme dohladka.
Hrnek přikryjeme papírovým ubrouskem, vložíme do mikrovlnné trouby a ohříváme na vyšší teplotu po dobu 1,5 až 2 minut.
Nahoru nakonec přidáme krém z kešu a whisky (není nutné). Ponecháme si trochu krému i na ostatní koláče, nebo jej přidáme k ovesným vločkám.
Irský kávový koláč můžeme servírovat s šálkem kávy nebo čaje.