Indonéské kuřecí saté s arašídovou omáčkou (Sate Ayam) recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička kari
1 lžíce med
2 lžíce sójová omáčka
3 ks jarní cibulka
8 porcí kuření prsa
2 lžíce šťáva z limetky
2 lžičky sezamový olej
100 g pražené nesolené arašídy
1 lžička římský kmín
0.5 lžičky mletý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme kuřecí prsa na dlouhé slabé proužky a navlékněte je na 32 dřevěných špejlí nebo jehlic. Grilujeme maso na špejlích asi 3 minuty na každé straně. Během grilování maso potíráme směsí ze sójové omáčky, limetkové šťávy a sezamového oleje. Servírujeme polité arašídovou omáčkou.

  2. Příprava arašídové omáčky

  3. V mixéru rozmixujeme arašídy, jarní cibulku, česnek, kari, římský kmín, koriandr, med, sójovou omáčku a vodu. Směs nalijeme na pánev a vaříme na středním plameni asi 3 minuty až omáčka zhoustne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!