Indonéské kuřecí saté s arašídovou omáčkou (Sate Ayam) recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžička kari 1 lžíce med 2 lžíce sójová omáčka 3 ks jarní cibulka 8 porcí kuření prsa 2 lžíce šťáva z limetky 2 lžičky sezamový olej 100 g pražené nesolené arašídy 1 lžička římský kmín 0.5 lžičky mletý koriandr
Postup Indonéské kuřecí saté s arašídovou omáčkou (Sate Ayam) recept
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme kuřecí prsa na dlouhé slabé proužky a navlékněte je na 32 dřevěných špejlí nebo jehlic. Grilujeme maso na špejlích asi 3 minuty na každé straně. Během grilování maso potíráme směsí ze sójové omáčky, limetkové šťávy a sezamového oleje. Servírujeme polité arašídovou omáčkou.
Příprava arašídové omáčky
V mixéru rozmixujeme arašídy, jarní cibulku, česnek, kari, římský kmín, koriandr, med, sójovou omáčku a vodu. Směs nalijeme na pánev a vaříme na středním plameni asi 3 minuty až omáčka zhoustne.