Indické rýžové kopečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cukr
1 l mléko
30 g rozinky
100 g rýže
6 ks mandle
2 ks hřebíček
4 ks kardamon
podle potřeby
rum

Postup přípravy receptu

  1. Mléko převaříme a vysypeme do něj rýži. Za stálého míchání vaříme asi 15 minut na velmi mírném plameni. Přidáme cukr, rozinky, rozdrcený kardamon a hřebíček. Vaříme dále, dokud hrozinky nenapučí a směs nezhoustne, občas promícháme.

  2. Nakonec k indické rýži přidáme oloupané a nasekané mandle, zapečeme v troubě.

  3. Před podáváním můžeme tvořit kopečky a jemně pokropit rumem, ale není to nutné.

  4. Indické rýžové kopečky podáváme teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!