Indické rýžové kopečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g cukr 1 l mléko 30 g rozinky 100 g rýže 6 ks mandle 2 ks hřebíček 4 ks kardamon podle potřeby rum
Postup Indické rýžové kopečky recept
Postup přípravy receptu
-
Mléko převaříme a vysypeme do něj rýži. Za stálého míchání vaříme asi 15 minut na velmi mírném plameni. Přidáme cukr, rozinky, rozdrcený kardamon a hřebíček. Vaříme dále, dokud hrozinky nenapučí a směs nezhoustne, občas promícháme.
Nakonec k indické rýži přidáme oloupané a nasekané mandle, zapečeme v troubě.
Před podáváním můžeme tvořit kopečky a jemně pokropit rumem, ale není to nutné.
Indické rýžové kopečky podáváme teplé i studené.