Indické řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
4 ks vejce
4 lžíce solamyl
4 plátky vepřová kotleta
4 lžíce kremžské hořčice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme do mističky. Přidáme celá vejce, kremžskou hořčici, sůl, pepř a solamyl. Marinádu dobře vyšleháme.

  2. Vepřové kotlety očistíme, naklepeme a naložíme do připravené směsi. V lednici necháme indické řízky do druhého dne odležet.

  3. Indické řízky smažíme po obou stranách na oleji, až jsou zlatavé.

  4. Indické řízky podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem, záleží, co nám více chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!