Indické Aloo Ghobi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička máslo
4 ks brambory
2 ks cibule
3 ks rajče
1 ks květák
1 lžička koriandr
1 lžička kurkuma
1 ks čerstvý zázvor
1 lžička chilli koření
podle chuti
sůl
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si suroviny. Cibulku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zázvor nastrouháme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Květák očistíme a rozebereme na růžičky.

  2. Na tuku osmažíme cibuli a nastrouhaný zázvor dozlatova. Přidáme všechno koření, rajčata, osolíme podle chuti a přelijeme vodou. Necháme chvilku povařit a přidáme brambory, květák a znovu podlijeme vodou. Všechno vaříme tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. Aloo Ghobi stále vaříme na mírném plameni, aby vůně koření pronikla do květáku.

  3. Poté ještě horký a provoněný indický pokrm podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!