Indická zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks brambory
4 ks mrkev
2 ks petržel
1 lžíce zakysaná smetana
podle chuti
sůl
chilli koření
indické kari
podle potřeby
máslo
hladká mouka
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu a brambory očistíme, nakrájíme, vložíme do hrnce s vodou a vaříme doměkka.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, zasypeme hladkou moukou, orestujeme a zalijeme trochou studené vody, aby vznikla hladká jíška. Potom jíšku postupně přidáváme do hrnce. Dále přidáme podle chuti sůl, kari koření, trochu chilli a necháme dobře provařit. Poté indickou polévku stáhneme z ohně a rozmixujeme.

  3. Indickou zeleninovou polévku podáváme se lžící zakysané smetany a ozdobenou bylinkami. Dobrá je petrželka nebo sušený celer.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!