Indická vegetariánská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo
2 ks středně velká cibule
4 dl mléko nebo smetana
400 g mungo fazole
podle chuti
sůl
koriandr
kurkuma
garam masala (indické koření)

Postup přípravy receptu

  1. Mungo fazole si zhruba na 2 hodiny namočíme, abychom je pak nemuseli přílis dlouho vařit. Po uplynutí této doby je propláchneme a vaříme v osolené vodě, do které jsme přidali kurkumu, doměkka. Nejlepší je vařit je až do mírného rozvaření, protože se tak polévka dobře zahustí. V průběhu vaření ještě k fazolím přisypeme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli.

  2. Až jsou fazole uvařené a vznikne nám taková mírná kašička, zředíme vše mlékem nebo smetanou, čímž polévku zároveň i zjemníme. Na dochucení přidáme ještě trošku másla, garam masalu a koriandr.

  3. Indickou vegetariánskou polévku můžeme podávat buď samotnou. Výborně chutná s indickými chlebovými plackami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!