Karamelová koprovka z čerstvého kopru recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 l mléko
voda
3 lžíce cukr krupice
4 - 5 lžic hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
0,5 l hovězí vývar
3 lžíce přepuštěné máslo
3 lžíce třtinový cukr
1 svazek čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dáme máslo a vlijeme olej. Společně rozehřejeme a vsypeme hladkou mouku. Orestujeme ji a vymícháme světlou jíšku. Jíšku za stálého míchání zalijeme asi 3 dl vroucí vody

  2. Do základu koprovky vlijeme vývar, mléko a společně provaříme. Kopr obereme z tuhých stonků a nasekáme. Vmícháme jej do omáčky a přivedeme k varu. Omáčku provaříme, aby v ní nebyly hrudky

  3. Na pánev si dáme asi 3 lžíce vody a vsypeme oba cukry. Svaříme je v karamel. Tekutý karamel vmícháme do koprovky. Podle chuti karamelovou koprovku osolíme a nakonec ji zjemníme kelímkem smetany

  4. Karamelovou koprovku z čerstvého kopru podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím masem či vajíčkem vařeným natvrdo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!